top of page

Samenwerkdag op de Floriade

18 juli 2022

Samenwerkdag op de Floriade

30 juni kwam een deel van de Gideons samen op de Floriade. In dezelfde week dat het nieuws naar buiten kwam dat de Floriade verre van winstgevend is. Maar eerlijk gezegd snappen wij niet waarom, want we hebben daar wel een paar mooie dingen gezien!

De samenwerkdag is eigenlijk letterlijk wat het woord zegt. Een dag waarop een aantal actieve Gideons samen werkt aan projecten of tribes. Een dag die wat verder van tevoren al vast staat in je agenda en die we afsluiten met een gezellige borrel voor iedereen die aan wil sluiten.


Gideons geridderd!

De ochtend zouden we als supportteam beginnen met een meeting, maar startte wat later omdat we eerst Gideon Lodewijk Hoekstra tegenkwamen. Die was toevallig een opname aan het maken met Helga van Leur, die we ook gelijk tot Gideon konden ridderen!
Nog vereerder waren we die dag met een groepje nieuwe Gideons dat zich zeker Gideon voelt, maar nog niet zo goed weten wat ze daarmee kunnen. Dit is een punt dat we als supportteam zeker op ons lijstje hebben staan voor de komende maanden. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat nieuwe Gideons zich ook uitdragen als Gideon en zelf aan de slag kunnen. Uit deze sessie kwam vooral de volgende punten terug; hoe kan ik bijdragen, ik wil me onderdeel voelen van Gideon, ik wil graag iets doen, ik wil meer gelijk gestemden ontmoeten en samen optrekken.Een aantal van de dingen die je kunt doen zijn natuurlijk vrij helder:

  1. Volg Gideon op Linkedin of Twitter en like, deel en reageer actief

  2. Lees jezelf nog eens bij over onze tribes en vraag wat je voor hen kunt betekenen; Energietransitie, Materialentransitie, Sociale transitie

  3. Bekijk de projectenpagina en contacteer daar iemand om te helpen of bedenk een eigen project en stuur het naar ons op, zodat wij je op weg kunnen helpen.

  4. ??? De laatste stap weten we nog niet? Laat het ons vooral weten wat je nodig hebt om 7 dagen in de week Gideon te zijn!


Schroom niet om contact met ons op te nemen als je een idee hebt hoe we nieuwe Gideons actief bij elkaar kunnen betrekken! Een platform, een datingrubriek een vacaturepagina. Alle ideeën zijn welkom!


Tribes

We startten de middag met een kort welkom en een kleine update en daarna gingen de verschillende groepen uiteen.

De tribes die deze keer bij elkaar kwamen waren de Sociale transitie tribe en de Materialentransitie tribe. De Sociale tribe had een 'reguliere' meeting waarbij verder gewerkt werd aan waar zij mee bezig zijn (o.a. de Gideon Transition Game) en de materialentransitie had hun officiële Kick-off. Mocht je zelf willen aansluiten bij een van de tribes en actief willen bijdragen aan een project of het verspreiden van het Gideon gedachtengoed? Laat het dan weten aan de tribes! socialetransitie@gideonstribe.nl materialentransitie@gideonstribe.nl energietransitie@gideonstribe.nl


Rondleiding en borrel

Na afloop was er tijd om nog even een korte rondleiding te doen door het Natural Pavilion en The Exploded View Beyond Building. Waarbij nieuwe Gideon Nick Kempers van WAM&VanDuren Bouwgroep gelijk wat extra uitleg kon geven!

Voor de borrel verzamelden we ons buiten het Floriade terrein en bracht iedereen zelf iets mee en sloten er nog meer Gideons aan. Hoewel de dag stralend begon, eindigde het toch wat frisjes en besloten we de borrel vroegtijdig te eindigen en met een klein clubje op te warmen met een gedeelde tajine bij Lila's eethuis in Almere.


Waar deden we het van?

Kaarten Floriade: Gekregen van Floriade

Lunch, drankjes en huur AV materiaal: stichting Gideon - building transition tribes

Bring your own, leave nothing but footprints zomerborrel: Gideons zelf


Wil jij of jouw organisatie ook bijdragen aan het delen van kennis en het ontmoeten van gelijkgestemden om de bouwsector duurzamer te maken? Er zijn verschillende mogelijkheden om de inmiddels 1200 Gideons hierbij te helpen in funding of tijd.

Gideon wit.png
bottom of page