top of page

Het beste idee van Gideon

Een campagne van en door Gideons over de 1,5-graad doelstelling.

In 2023 zijn wij op zoek naar ideeën en initiatieven die een breed scala van organisaties kan ondersteunen. Dit gaat om initiatieven die bijdragen om binnen de gebouwde omgeving de 1,5-graad-doelstelling te halen en te zorgen voor een duurzame, fijne inclusieve samenleving.

Denk hierbij aan kennis delen en verspreiden, het concretiseren van gedragen benodigd beleid of onderzoek(journalistiek) om beter te duiden wat er precies moet gebeuren om de 1,5 graad doelen te halen. Het kan dus gaan om het creëren van bewustwording en het stimuleren van actie.


In totaal is er €25.000,- beschikbaar voor de beste projecten, waarbij je maximaal €10.000,- per project kunt vragen. We willen in 2023 het liefst 5 goede projecten gaan steunen.


Wanneer? Hoe en wat?

Op dinsdag 20 juni 2023 vindt Het beste idee van Gideon plaats! Gideons hebben hier de kans om hun eigen idee te delen over hoe zij bewustwording willen creëren rondom de 1,5-graad doelstelling en een bijdrage willen leveren aan het verduurzamen van de samenleving. Tijdens deze middag waarin de beste ideeën van Gideons gepresenteerd gaan worden (met een Dragons Den jury!) nemen de andere Gideons in het publiek via een aantal korte lezingen ook mee in de wereld van ideeën bedenken en verder brengen! Meld je aan voor deze ideale middag! 


Hoe doe ik mee? Want ik heb een idee!

Check onderstaande formulier om te zien wat we van je nodig hebben. Verzamel je mede-Gideons of werk het alleen uit. Tot en met 30 april kun je het plan indienen. In de eerste weken van mei worden de plannen getoetst op de voorwaarden en worden er circa 10 plannen geselecteerd die eind juni mogen pitchen. Die dag wordt besloten welke plannen definitief de toezegging voor het geld krijgen.


Heb je geen idee? Kom je idee halen!

Tijdens de middag zullen niet alleen een aantal teams hun ideeën pitchen voor de jury en de aanwezige Gideons ook zullen we een aantal korte lezingen organiseren om jullie allemaal weer te inspireren met nieuwe ideeën! Bovendien heeft het Gideon publiek ook een stem voor het beste idee!


Natuurlijk sluiten we de middag af met een borrel, zodat je nog even kunt napraten met je mede-Gideons. Laat via het agenda-item weten of je daarbij bentGideon projectplan
.docx
Download DOCX • 28KB


Gideon wit.png
bottom of page