top of page

Hoppa aan de slag met biobased isoleren

Biobased isoleren is dé oplossing voor het (na)isoleren van 2,5 miljoen woningen tot 2023!

Eén van de andere winnaars van Het beste idee van Gideon zijn Sandra Nap, Joost van der Wal en Jetske Thielen. Dit drietal van Holland Houtland, isoleerbewust en Duurzaam Vlechtwerk hebben hun krachten gebundeld en ontwikkelden de roadshow: Hoppa aan de slag met biobased isoleren.

 

Het begon allemaal bij de podcast van Jetske over biobased isoleren. Jetske ging het gesprek aan met Sandra en Joost over de ins en outs van biobased isoleren. De podcast werd in de eerste maand door ruim 400 luisteraars beluisterd. Op social media deed dit onderwerp het ook goed, waardoor de volgende stap, een roadshow, zeker uitgevoerd kon worden.

 

De roadshow gaat over biobased isoleren voor de professionals in de bouw en energietransitie en in totaal zijn er 7 workshops in heel Nederland geweest. Oorspronkelijk zou de roadshow bestaan uit 5 workshops, maar enkele groothandels waren zo enthousiast dat zij ook een gastlocatie wilde zijn voor de workshop. Door de goede opkomst werd het aantal deelnemers verruimt van 20 – 25 deelnemers naar 80 – 100 personen per sessie!

 

In elke stad werd de focus gelegd op een ander onderwerp. Dit kwam door de locatie waar het drietal de workshop gaf, maar ook was er soms een spreker die gespecialiseerd was in een bepaalde richting. Tijdens de workshop kwamen er verschillende onderwerpen aan bod, zoals: help een kier (voor energiecoaches), goedkoop bestaat (over inblazen), gluren bij de buren (van regulier aannemen naar biobased of zij instromen). Met deze thema’s richten zij zich diverse doelgroepen. Er werd live gedemonstreerd hoe het inblazen van vezels in zijn werk gaat en ter plekke werden er een aantal elementen gevuld met cellulose, houtvezel en stro.

 

De roadshow heeft ruim 400 deelnemers gehad en dit is een geslaagd concept geweest!

Het groepje blijft niet stil zitten in 2024. Dit jaar willen ze bij diverse sectoren/doelgroepen: zowel Energiecoaches, woningcorporaties en gemeenten als voor de groothandels en aannemers weer nieuwe workshops organiseren.

 

Iedereen is welkom, of je nou bekend met biobased isoleren of niet.

 

Mis het niet! Klik hier om op de hoogte te blijven van de roadshow biobased isoleren 2024.

Gideon wit.png
bottom of page