top of page

Winnaars Het beste idee van Gideon

(dat zijn er dus 5!)

3 juli 2023

Winnaars Het beste idee van Gideon

Wat zijn we aan het nagenieten van “Het beste idee van Gideon - Building Transition Tribes! 7 teams mochten hun project komen pitchen voor de jury van Gideon Dragons! 🐉

Allemaal projecten die versnelling brengen in de verschillende transities in de bouwsector! En wat waren alle pitches on fire 🔥 Van een emotionele snaar, naar flitsend tot 'waarom is dit er eigenlijk nog niet' en al bijna klaar.
We hebben 👏 5 projecten gehonoreerd voor in totaal 23.500 euro en op zijn Gideons werden er gelijk veel lijntjes, commitments en aanbiedingen vanuit de jury én de zaal gedaan om de initiatieven succesvol te maken of verder te brengen!


De jury, bestaande uit Thomas van Belzen, Lisanne Havinga, MSc. PhD en Yvette Watson en Sacha Brons hadden het niet makkelijk, maar wel veel plezier! En terwijl zij in beraad zaten werden wij geïnspireerd door Merel Philippart van MAKUS Kitchen en haar lessen van haar duurzame idee (en nu dus prachtig product!)


De winnaars van Het beste idee van Gideon! 🏆

>> coöperatie GOED Gen Z: Musetta Blaauw Roshano Dewnarain en vooral GEN Z Benjamin Hofstra die ervoor willen zorgen dat de volgende generatie alvast een stem krijgt in en mag profiteren van de energietransitie! Dus laat al je '00's baby's zich aansluiten!


>> Stichting Emission-0 Een platform voor huur en verhuur van emissieloos materieel van Anne Koudstaal Kelly Ruigrok Marc Martojo. Die al heel snel live gaan en vooral al jullie aandacht nodig hebben. Wij geloven in dit superenthousiaste team en hun platform!


>> WijkEnergieWerkt van Josee van Linschoten en haar prachtige team die duurzame klussen in de wijk uitvoeren en daarmee tegelijk mensen aan het werk helpen. Met haar verhaal zagen we hier en daar wat traantjes verschijnen. Zij hebben het geld gevraagd voor het dekken van een juridisch expert, maar wij hopen eigenlijk dat wij in ons netwerk een jurist hebben die dit gewoon wil doen! Dan kunnen Josee van Linschoten Vicky Kooman Noorderwind van het gewonnen geld vast nog meer maken.


>> Oude koelkast, nieuwe jas! van Slijpstof dynamisch duo Ludo de Goeje en Alex Klootwijk willen de 3 miljoen oude koelkasten in Nederland zo inpakken dat ze weer meer energie gaan besparen. Daarvoor gaan ze met verschillende materialen experimenteren in huishoudens die dat nodig hebben!


>> Hoppa! Aan de slag met Biobased isoleren, want er zijn nog teveel aannemers die niet weten wat alle voordelen daarvan zijn. Die gaan ze inspireren! Succes Sandra Nap Jetske Thielen✨Joost van der WaalBig shout out naar toppers Inger van Dooren van Overheid, benut de lege lucht en Mijke Pol, Rob van oijen, Iggie Dekkers, en Ralf de Jong van De Zonnehoek in Den Bosch. We hopen jullie met onze warme Gideon community ook verder te kunnen helpen!


Gideon wit.png
bottom of page