top of page

Vertrouwelijke memo gevonden in de trein

Aanvulling op de klimaatparagraaf bekend

23 november 2021

Vertrouwelijke memo gevonden in de trein

Een aantal Gideons vonden deze ochtend een vertrouwelijke memo in de trein. Het lijkt een klimaatbijlage voor het nieuwe regeerakkoord te zijn. Er verschenen al verschillende filmpjes op social media waarin deze Gideons wat over de inhoud delen.

Bekijk alle filmpjes die we tot nu toe konden vinden via youtube, twitter of linkedin.


Gelukkig is het goed nieuws! Het ziet eruit als een pakket met specifieke maatregelen dat allang van kracht had moeten zijn. Het stimuleren van de biobased economie, Construction Stored Carbon, SDE++ gelden vrijmaken voor gebouweigenaren en boeren die CO2 gaan opslaan, een verscherpte MPG-norm, een interdepartementaal transitieplan, een CO2 budget voor de bouwsector om binnen de 1,5 graad opwarming te blijven. Het hele vertrouwelijke document staat hier, neem het vooral door!


5. Strikt geheim - bijlage formatie
.pdf
Download PDF

Maar in plaats van het bekrachtigen van deze maatregelen, is er nog steeds een formatie lopende. Als de partijen de maatregelen in deze memo doorzetten, dan komt het in ieder geval nog goed. En dat moet, want we hebben geen tijd te verliezen!


Helpen?

Wil je ook helpen om deze documenten bij de rechtmatige eigenaren terug te krijgen? Stuur ze dan naar de woordvoerders van CDA, D66, VVD en CU. De adressen kun je vinden op de laatste pagina van de vertrouwelijke memo. Dan weten we zeker dat zij deze goede inhoud weer verder mee kunnen nemen bij het invullen van de klimaatparagraaf van het regeerakkoord.


Of maak er zelf een filmpje van en stuur ze met hashtags de wereld in! Zodat iedereen weet wat er met betrekking tot het klimaat aan het regeerakkoord toegevoegd moet worden!


#regeerakkoord #formatie #uitgelekt #klimaat #regering #gideon #treinleven #Breinn
PS: Zonder uitgesproken Gideons met lef, die willen samenwerken, geen building transition tribes. Special thanks to: René Breman en Stefan Kuiper van BREiNN voor het idee en het maken van de compilatievideo. En een shoutout naar de Gideons die binnen 24 uur na de vraag allemaal complete en creatieve filmpjes aanleverden!


Gideon wit.png
bottom of page