top of page

Milieudefensie zoekt onderdak!

En de Gideons kunnen daarbij helpen

9 november 2022

Milieudefensie zoekt onderdak!

Vanaf 30 oktober 2025 is Milieudefensie dakloos. Ze moeten dan hun huidige kantoorpand aan de Nieuwe Looiersstraat in Amsterdam verlaten. En daar zijn wij blij mee! Een gesprek tussen een aantal Gideons en Milieudefensie, waarbij deze aanstaande verhuizing terloops genoemd werd, leidde namelijk tot een superleuk idee!


Waarom zou je als Milieudefensie op de traditionele manier, zoeken naar een nieuw kantoorpand, als je ook een heel netwerk aan Gideons tot je beschikking hebt? Daarom ben jij vanaf nu Milieudefensies nieuwe makelaar! Ken jij een pand of stuk grond dat perfect bij Milieudefensie past, laat het weten via het formulier op de site van Milieudefensie.


Wat zoeken ze?

Een inspirerende plek waar de creativiteit van de 120 medewerkers van Milieudefensie optimaal wordt gestimuleerd en ze op professionele wijze kunnen samenwerken. Verder staat alles nog open. Er zijn natuurlijk wel wat praktische kaders:


  • Kopen, huren bouwen of transformeren. Huren, kopen, een volledig ingericht pand waar ze zo in kunnen, een bestaand pand transformeren, optoppen of misschien zelfs wel een kavel waar ze zelf gaan bouwen. "Als het maar schoon is en er geen muizen zijn" grapte iemand bij de briefing. Ze verwachten grofweg 2.000 m² nodig te hebben. Met een combinatie van grote vergaderruimtes, een kantine met keuken, plekken waar mensen in kleine groepen kunnen overleggen en een flink aantal rustige werkplekken.

  • Iedereen voelt zich welkom. Jong, oud, met een handicap, gelovig of ongelovig, ze vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Het sociale aspect op kantoor is belangrijk net als het werken in grote teams samenwerken en elkaar kunnen ontmoeten. Er zijn eigenlijk nooit meer dan 70 mensen tegelijk op kantoor, maar met het oog op de toekomst mag er wel wat ruimte zijn voor groei.

  • Eerlijk zullen we alles delen. Milieudefensie heeft niets te verbergen en ze werken graag samen met anderen. Ze vinden het dan ook prima om het pand te delen met andere bedrijven. Extra mooi als dit met andere organisaties is, die het klimaat een warm hart toedragen of juist gewoon mensen uit de wijk. De lokale fietsenmaker, de sociale werkplaats. En als 's avonds de lokale fanfare of brassband in het pand wil oefenen dan is dat ook top!

  • Waar leg dat dan? Tsja. Veel medewerkers komen uit Amsterdam. Dus dat zou voor hen een logische plek zijn. Een half uur met de trein van Amsterdam mag ook. Ze reizen veel met het OV en willen maximaal 10 minuten lopen vanaf een metro of goed bereikbaar treinstation zitten. Elke soort wijk is prima, zij voelen zich ook thuis in wijken als de Bijlmer of de Baarsjes.

  • Duurzaam spreekt voor zich. Dat het pand duurzaam moet zijn spreekt voor zich. Voor een klimaatorganisatie is de klimaatimpact van het pand belangrijk. Dat gaat om het energieverbruik, maar ook de klimaatimpact van gebruikte (bouw)materialen. En dat zonder dat er belachelijk hoge kosten bij komen kijken, want ze willen de uitgaven aan leden en donateurs kunnen blijven verantwoorden. En in de stijl van de Gideonsbende zou het natuurlijk top zijn als deze koplopers met hun nieuwe pand aan anderen kunnen laten zien wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid.


Heb jij het briljante idee?

Heb jij ideeën voor het vinden van dit kantoor? Een plek waar de typische Milieudefensie-sfeer van campagnevoeren tot zijn recht komt, maar die ook professioneel en functioneel is. Een kantoor dat inclusiviteit uitstraalt, waar het bruist en mensen graag willen komen. Waar het welzijn van de werknemers centraal staat in een gezonde omgeving. En nieuw of (nog niet) bestaand pand dat we als Gideons kunnen voorstellen?


Heb je het hele antwoord of een stukje van de puzzel? Laat het weten! Vul het formulier in via de Milieudefensie website. Tot 18 december zijn we op zoek, daarna gaan we alle puzzelstukjes, oplossingen, ludieke en briljante ideeën bekijken met een hele leuke jury.


Gideon wit.png
bottom of page