top of page

Het Grote Gideon Event 2023!

Of beter gezegd de eerste editie van Het Grote Gideon Festival!

16 november 2023

Het Grote Gideon Event 2023!

Op woensdag 6 september kwamen Gideons samen om te genieten van muziek, theater, workshops, inspiratie, lekker te eten, tattoos laten zetten tot vleermuiskastjes bouwen en vooral elkaar vinden. Het gebeurde allemaal op Het Grote Gideon Festival!
Eindelijk was het zo ver. Het Grote Gideon Event stond voor de deur, het was heerlijk weer, gemiddeld 30 graden en maar liefst 200 Gideons kwamen samen op kampeerterrein De Lievelinge om te leren, maar ook om te feesten! De camping werd omgetoverd tot een Gideon terrein en er stond een wonderbaarlijke ervaring te wachten. Het Gideon blokkenschema had de gasten al een klein beetje voorbereid op wat zij konden verwachten, maar als wij de reacties mogen geloven, was dit dé leukste en duurzaamste festival van het jaar.

 

Van dag tot nacht was er veel te beleven op het kampeerterrein. Van workshops, kennissessies, kampvuurgesprekken, tot aan het bijwonen van een podcast en meewandelen met een ‘weeting’. Tussendoor konden de gasten genieten van muziek, Tribe Building activiteiten en een speciale voorstelling van het Klimaattheater. De dag werd afgesloten met (typisch Gideon :) ) verse steenovenpizza’s en bier, en als klap op de vuurpijl werd het echt een Festival door het optreden van Convoi Exceptional! Van zonsondergang tot de late uren hebben Gideons gedanst op de energieke improvisatie-klanken en pompende live beats, de limbo dans uitstekend uitgevoerd en was er een dance battle tussen de vrouwelijke Gideons en de mannelijke Gideons.

 

Gideons konden workshops volgen van maar liefst 14 professionals die met alle liefde hun expertise deelden. Duurzaamheidsonderwerpen die aan bod kwamen tijdens de workshops waren: biobased materialen, de verschillende transities, de klimaat- en de wooncrisis en de bouwindustrie. Het doel van de workshops was om gezamenlijk hun gedrag en hun kijk op de wereld aan te passen en erachter te komen hoe wij samen een bijdrage kunnen leveren.

 

Op twee momenten tijdens het event, konden Gideons kampvuurgesprekken voeren over de bouw en de ontwikkelingen die zich hierom heen afspelen. Kampvuurgesprekken in een setting die nog lang na zullen branden.

 

Benieuwd naar hoe het eraan toeging bij De Lievelinge? Bekijk onderstaand filmpje en geniet van de gideontastische vibe!

 
Gideon wit.png
bottom of page