top of page

Het beste idee van Gideon

Loop jij al een tijd rond met een goed idee?

27 februari 2023

Het beste idee van Gideon

Misschien is het wel het beste idee! Het beste idee van Gideon….In 2023 gaat Gideon ideeën en plannen van en door Gideons (financieel) ondersteunen. Het gaat hierbij om initiatieven die bijdragen om binnen de gebouwde omgeving de 1,5-graad-doelstelling te halen en te zorgen voor een duurzame, fijne inclusieve samenleving.


We zijn op zoek naar ideeën en initiatieven die een breed scala aan organisaties helpt. Denk aan kennis delen en verspreiden, het concretiseren van gedragen benodigd beleid of onderzoek(journalistiek) om beter te duiden wat er precies moet gebeuren om de 1,5 graad doelen te halen. Het kan dus gaan om het creëren van bewustwording en het stimuleren van actie. Heb jij zo’n idee? Dan kun je meedoen aan Het beste idee van Gideon!


We hebben in totaal €25.000,- beschikbaar voor de beste projecten, waarbij je maximaal €10.000,- per project kunt vragen. We willen in 2023 het liefst 5 goede projecten gaan steunen. Wat moet je daarvoor doen?


Hoe doe ik mee?

Meedoen is niet lastig. Check het formulier om te zien wat we van je nodig hebben. Verzamel je mede-Gideons of werk het alleen uit. Tot en met 30 april kun je het plan indienen. In de eerste weken van mei worden de plannen getoetst op de voorwaarden en worden er circa 10 plannen geselecteerd die eind juni mogen pitchen. Die dag wordt besloten welke plannen definitief de toezegging voor het geld krijgen. En ontvang je dit jaar geen geld? Een goed idee, is natuurlijk nog steeds een goed idee, maar niet ieder idee kan het beste idee van Gideon zijn!


De kleine lettertjes


  • Het voorstel draagt substantieel en project overstijgend bij aan verlaging van de CO2-uitstoot in de gebouwde omgeving of de condities om dit te realiseren;

  • Het project heeft een kop en een staart en leidt tot iets concreets waarvan het realistisch is dit binnen 6 maanden af te ronden;

  • Projecten kunnen zelfstandig draaien en met het beschikbare geld tot een goed eindresultaat worden gebracht;

  • Het project past binnen een van de tribes Materialentransitie, Energietransitie of Sociale transitie;

  • Het voldoet aan de kernwaarden van Gideon; Open: een sterke mening, maar met interesse voor een ander. Het eerlijke verhaal maar altijd van twee kanten. Positief: leren, maar niet belerend. Een sterke mening, maar nooit zonder respect. Inspirerend. Impact gedreven: gefocust, maar wel flexibel. Probleem oplossend, maar alleen als het nuttig is. Gepassioneerd, maar niet verblind door emoties. Lef: vooruitstrevend, maar niet onrealistisch. Radicaal maar niet vaag. Samen: samen overleggen maar geen eindeloos poldermodel. Voor iedereen die mee wil werken aan verandering, maar niet als je alleen wil meekijken.

  • We zijn open en transparant. Dat betekent dat we de resultaten van jullie inspanningen ook met de wereld delen.

  • Het beste idee van Gideon is van alle Gideons, is ons idee. Het doel is om de 1,5 graad doelen te halen, niet om iemand op een voetstuk te zetten of een bedrijf winstgevend te maken (successen vieren met naam en toenaam doen we natuurlijk wel altijd).

  • Er is maximaal € 10.000 beschikbaar per project en voor 2023 € 25.000 in totaal. We mikken op circa 5 projecten in 2023. Dat kunnen projecten van € 500 zijn en projecten van € 10.000;

  • Het bedrag dat Gideon – building transition tribes beschikbaar stelt is bedoeld als bijdrage in een deel van de (out-of-pocket)kosten. Bijvoorbeeld voor communicatiemiddelen of onderzoek. Een substantiële in kind bijdrage van de Gideons die dit project uitvoeren is voorwaarde voor de projecten. Als je project een bedrag ontvangt, maken we vooraf afspraken welk bedrag je op welk moment kunt factureren, afhankelijk van je milestones en je planning.

  • Voor het bedrag ontvangen we een factuur.Jouw beste idee projectplan
.docx
Download DOCX • 28KBGideon wit.png
bottom of page