top of page

Gideon Klimaatburgemeesters webinar

7 november 2022

Gideon Klimaatburgemeesters webinar

Aankomende 16 november van 19.30 – 21.00 uur organiseren we vanuit Gideon – building transition tribes een webinar voor alle klimaatburgemeesters.

Deze webinar organiseren we vanuit Gideon om alle klimaatburgemeesters te ondersteunen. Maar iedereen is natuurlijk welkom. We lichten twee onderwerpen in de webinar uit:


· Lokale politiek; hoe werkt het en hoe maak via de politiek impact?

· CO2-budget: Wat is het? Wat kun je ermee en hoe kun je erop sturen?


Lokale politiek; hoe werkt het en hoe maak je via de politiek impact?

In deze korte workshop leiden Niels Rood (werkzaam bij Squarewise, voorheen wethouder in Eemnes, nu klimaatburgemeester) en Saskia Hegeman (werkzaam bij Nieman Raadgevend Ingenieurs, voorheen fractievoorzitter in Helmond) je door de wondere wereld van de lokale politiek.


Welke impact kun je via hen maken? Hoe krijg je ze enthousiast, als je weet dat ze dagelijks bedolven worden onder mails en documenten? Wat kun je gaan doen, en kan Gideon je daarbij helpen? Na afloop weet je waar je direct mee kunt beginnen om vergaande verduurzaming in je gemeente een stap dichterbij te brengen.


CO2-budget: Wat is het? Wat kun je ermee en hoe kun je erop sturen?

Laetitia Nossek (werkzaam bij DGBC) en Norbert Schotte (Gideon en klimaatburgemeester Lansingerland) zullen je meenemen in het nog redelijk onbekende domein van het CO2-budget.


Wat is het CO2-budget? Waarom is het belangrijk om te gaan sturen op dit budget? Hoe komt het CO2-budget tot stand? En de belangrijkste vraag wordt ook toegelicht, namelijk hoe jij de gemeente kunt inspireren op het sturen aan en werken met CO2 budgetten. Daarvoor introduceren we ook een concrete actie die wordt toegelicht.


Aanmelden

Je kunt je via deze pagina aanmelden. De webinar wordt gegeven via Zoom. De link ontvang je na aanmelding in je e-mail.

Gideon wit.png
bottom of page