top of page

Een cadeau: De sociale transitie

Een cadeau van ons aan jou.

21 december 2023

Een cadeau: De sociale transitie

Eén van de drie pijlers binnen de Gideonsbende is de sociale transitie. Technisch kan er al zo veel, de vraag is hoe we dit als mensen samen organiseren. De sociale transitie gaat over ons gedrag en onze houding. Over kwetsbaar durven zijn, verantwoordelijkheid nemen en echt naar elkaar luisteren. Of je er nu zin in hebt of niet, de sociale transitie begint bij jouzelf. En daarmee is de sociale transitie de verandermotor voor de energie- en materialentransitie binnen de gebouwde omgeving!


Met jouw eigen sociale transitie aan de slag gaan of die van mensen om je heen herkennen of erkennen is niet altijd makkelijk. Toch is dit iets dat wij alle Gideons (nou ja, eigenlijk alle mensen natuurlijk) gunnen.

 

Omdat mensen van spelletjes houden, heeft een aantal Gideons een online-game ontwikkeld om jouw kennis of die van je collega's over sociale transitie aan te scherpen en te challengen. Daarnaast biedt de game met zes challenges ook de mogelijkheid met toffe opdrachten aan de slag te gaan:

  • Waarom sociale transitie?

  • Verander jouw houding;

  • Invloed en energie als een wolf;

  • Van wantrouwen naar vertrouwen;

  • Sociale organisaties;

  • Persoonlijke purpose en waarden.

 

Door de game te spelen leer je over belangrijke ingrediënten in de sociale transitie, kom je in contact met inspirerende voorbeelden in de bouwsector en krijg je de mogelijkheid je kijk op transities te verbreden. Je zult met een frisse blik kijken naar de bouwvraagstukken die op je liggen te wachten.

 

In de game bouwen we voort op het werk van Jan Rotmans en DRIFT, B Corps, de natuur en ook mensen als Joris Luyendijk over intrinsieke motivatie en Rutger Bregman over morele ambitie.


Het is helemaal tof als je de game met je directe collega's of andere mensen in je netwerk gaat spelen, zodat er ook een competitief element aan toegevoegd kan worden.


In de sociale transitie is geen tijd te verliezen! We gaan in februari met de game starten en we willen jou nu alvast vragen om je in te schrijven. Dan hebben we een beetje een idee wie er mee doen, maar hebben we ook genoeg tijd om zoveel mogelijk Gideons te motiveren om deze challenges met zichzelf en ons aan te gaan!


Laat je gegevens achter via dit formulier en dan houden we je op de hoogte!

Gideon wit.png
bottom of page