top of page

344 klimaatburgemeesters gezocht!

Doe je ook mee?

16 september 2022

344 klimaatburgemeesters gezocht!

Van 31 oktober tot 6 november is de nationale klimaatweek. Door het hele land zijn Klimaatburgemeesters actief die anderen inspireren en uitdagen. Zij zetten zich actief in voor een beter klimaat en delen hun verhalen. Veel Gideons zijn al klimaatburgemeester maar we zoeken er nog meer om ook meer impact te maken en elkaar te helpen.

Wat doet een klimaatburgemeester?

Een klimaatburgemeester bepaalt zelf wat hij doet. Je kunt het dus ook zo gek maken als je zelf wil. Heb je maar een paar uur beschikbaar dan is dat geen probleem. Wil je er heel veel tijd instoppen dan kan dat natuurlijk ook. Wat wij in ieder geval als Gideon doen is elkaar helpen. Bijvoorbeeld door een brief te maken met suggesties voor de gemeenteraad die je alleen nog maar hoeft te ondertekenen als de klimaatburgemeester van jouw gemeente. Als je vindt dat het een goede brief is natuurlijk. Je hoeft immers niets.

Er is wel een kans dat je door de lokale pers gebeld wordt en zij je vragen wat jij als klimaatburgemeester belangrijk vindt. Ook daarvoor helpen we je met een pamflet dat je kunt gebruiken als je dat handig vindt. Daarbij kun je denken aan tips voor burgers, bedrijven en gemeenten om bij te dragen aan een beter klimaat. Zo helpen we elkaar. Als Gideon helpen we je door het je zo makkelijk mogelijk te maken en jij helpt ons (of eigenlijk het klimaat) door te zorgen voor een breder bereik. Zo zetten we onze eigen energie in ieder geval zo slim mogelijk in 😀.

Geen verkiezing

Om klimaatburgemeester te worden hoef je je alleen maar aan te melden – voor 30 september – op de site. Je bent dan automatisch klimaatburgemeester. Het is geen probleem als er in één gemeente meer Klimaatburgemeesters zijn.

Meld je hier – uiterlijk 30 september 2022 – officieel aan als Klimaatburgemeester: https://lnkd.in/ewQYY2ZR

App groep

Vanuit Gideon willen we de Klimaatburgemeesters graag op weg helpen om de thema's waar Gideon zich voor inzet ook bij de diverse Nederlandse gemeentes op lokaal niveau onder de aandacht te brengen. Klimaatburgemeesters die gebruik willen maken van dit aanbod en willen helpen om de gebouwde omgeving duurzaam vorm te geven kunnen zich aansluiten bij de Gideon Klimaatburgemeesters WhatsApp groep - https://lnkd.in/eYMcNwEt. We voorzien je dan van goede tips wat je kunt doen en leveren documenten die het leven makkelijker maken. We vragen je dan ook een formulier in te vullen met je naam, e-mail en gemeente waar je burgemeester bent zodat we je ook per mail kunnen benaderen en een beetje overzicht hebben.

Meld je vandaag nog aan en enthousiasmeer anderen

Hoe meer mensen zich aanmelden als klimaatburgemeester des te meer impact we maken. Enthousiasmeer dan ook vooral andere mensen die ook geknipt zijn voor zo’n bijbaantje als klimaatburgemeester.

Het je vragen of suggesties? Dan kun je contact opnemen met de tribemaster klimaatburgemeester Arjan Vermeulen via arjan@goclean.nl.

Gideon wit.png
bottom of page