top of page

100 Gideons gingen samen aan de slag

Update van ons eerste event waar we direct veel Gideons warm maakten en veel plannen uitgewerkt werden.

13 oktober 2021

100 Gideons gingen samen aan de slag

Maandag 27 september zagen we 100 van jullie bij de TechnoHub in Woerden. Wat was het leuk! Om elkaar (opnieuw) te leren kennen en samen aan de slag te gaan.

Dagvoorzitter Jetske maakte ons enthousiast voor de dag en ons gezamenlijke doel. We deden met elkaar ook direct een mindfullness oefening om bewust te zijn van waar we die dag mee aan het werk gingen.

In de ochtend werkten we aan de thema’s waar we met Gideon stappen in gaan maken. In verschillende groepen deelden we ideeën, ervaringen en vragen over de materialentransitie, energietransitie, cultuurverandering, sociale innovatie en het creëren van de juiste marktcondities. Kansrijke ideeën voor Gideon projecten werden op presentatieborden uitgewerkt. Na de heerlijke lunch stemde iedereen op het idee waar zij meer over wilden horen.

In de middag werkten we aan alle projecten verder in subgroepen. Wat wil je bereiken? Wat heb je nodig? Wie wil je erbij betrekken, maar ook wie gaat dit project trekken? De top vijf mocht een pitch doen op het podium en daar zaten al wat pareltjes tussen!

Na de enerverende pitches was er natuurlijk nog tijd voor een borrel. Daar hoorden we ook nog flink wat ‘bierviltjes’-ideeën voorbij komen! Iedereen ging naar huis met een item om iemand anders op te warmen in plaats van de aarde. Alle foto's van het event bekijken? (Misschien zit er zomaar je nieuwe Twitter of Tinder profielfoto tussen!)

Hoe nu verder?

Gideon doet er alles aan om in de bouwsector voor 2030 op koers te zijn voor de 1,5 graad-doelstelling. Oftewel 75% CO2 reductie in 99 maanden. En breder; het gaat ons om de 1,5 graad-samenleving! Als we dit straks met elkaar gered hebben, dan zijn we een sector en samenleving waarin we samenwerken, hulp vragen, innovatie omarmen en vanuit collectieve belangen werken. Dat is waar we voor gaan! Wij zijn samen die beweging. Voor sommigen is dit natuurlijk niet heel concreet en praten alleen is geen resultaat. Dus dat gaan we oplossen! Roadmaps

We werken aan een roadmap voor de vijf thema’s die we als Gideon hebben. Daarin komen doelen voor de lange en korte termijn en projecten om die doelen te bereiken. De discussies, ideeën en projecten die maandag genoemd zijn, vinden hier een plek in. De Topsector Energie heeft het supportteam een opstartbudget gegeven. Dit hebben we ingezet om jullie bij elkaar te brengen en vanuit alle Gideons zelf de meest kansrijke ideeën op te halen, de roadmap is een concreet resultaat dat we hen opleveren.Aan de slag met je project!

We zijn inmiddels al met een paar honderd Gideons die de rol als koplopers in de bouwsector op zich willen nemen. Jullie zijn aan zet om samen de kansrijke projecten op te pakken en uit te werken. Samen kunnen jullie echte impact gaan maken. Iedere tribe ontwikkelt zelf een roadmap waarbinnen aan projecten gewerkt kan worden en houdt contact met de leden van zijn of haar tribe.


Het supportteam neemt deze en volgende week contact op met de kartrekkers van de projecten die tijdens het event bedacht of uitgewerkt zijn. We nemen nog een keer door of de inhoud scherp is, wat de plannen zijn en of er nog een hulpvraag is.


Na 14 oktober zetten wij de complete lijst met Gideon-projecten op de website en delen we de projecten binnen het netwerk. Op die manier betrekken we zoveel mogelijk mensen en bieden jullie hulp bij het behalen van je doel. Was je er 27 september niet bij? Dan kun je straks natuurlijk aansluiten bij een project of stuur zelf je projectidee en je hulpvraag naar mail@gideonstribe.nl
Gideon wit.png
bottom of page