top of page

Jij bent Gideon! Don’t be average, be Gideon

Gideons veranderen de bouwsector op positieve wijze. Ze willen bijdragen aan een duurzame, gezonde, fijne en mooie leefomgeving, nu en in de toekomst. 

 

Gideons van allerlei organisaties hebben zich verenigt in een beweging. Stichting Gideon – building transition tribes. Maar we worden ook wel eens de Gideonsbende van de bouwsector genoemd. Wij pakken de kans om de bouwsector te leiden naar veranderingen waarmee we de klimaatdoelstellingen wel halen. Dit doen we op positieve wijze, met nieuwe en bestaande ideeën, projecten en samenwerkingen en via verschillende grote thema’s.

 

Die daadwerkelijke verandering gaat niet alleen over praten. We willen lef tonen, impactgedreven, eerlijk en open zijn en samen met anderen laten zien dat het wel anders, beter en duurzaam kan.


52572895556_b2d9f246a5_c.jpg
Hoe dan?

De eerste regel van de Gideonbende is, dat het halen van de klimaatdoelen bij ons centraal staat. De tweede regel van de Gideonsbende is, dat het halen van de klimaatdoelen bij ons centraal staat.

 

Dit doen we langs drie grote transities:

 

  • Energietransitie

  • Materialentransitie

  • Sociale transitie

 

We bedenken projecten (en voeren ze samen uit), delen kennis, veranderen cultuur binnen organisaties, creëren en delen de juiste condities met de politiek en ambtenaren en verbinden een heleboel mensen in het werkveld aan elkaar.

 

Alle dingen die we met elkaar doen, doen we in (zelforganiserende) tribes, daarnaast is er een support team dat helpt bij het organiseren van evenementen, het verbinden van mensen, het informeren en verbinding zoeken met de politiek en de media.

 

Doe je ook mee?
Gideon wit.png
bottom of page