top of page
GideOnTour
GideOnTour

vr 14 jun

|

NICE Place

GideOnTour

Op vrijdag 14 juni 2023 vindt de eerste GideOnTour plaats! Een middag waarin Gideons kennismaken met SAWA Rotterdam, het eerste circulaire houten woongebouw van ruim 50 meter hoog in Rotterdam.

Tijd en locatie

14 jun 2024, 15:30 – 18:30

NICE Place, Westzeedijk 467, 3024 EK Rotterdam, Nederland

Over het evenement

Op vrijdag 14 juni 2023 vindt de eerste GideOnTour plaats in Rotterdam! Gideons hebben hier de kans om kennis te maken met SAWA Rotterdam, het eerste circulaire houten woongebouw van ruim 50 meter hoog in Rotterdam. En daarmee een icoon, dat straks niet alleen een plek verovert in de skyline van Rotterdam, maar ook de lat voor duurzaamheid en biodiversiteit in stedelijke ontwikkelingen verhoogt. 

Wat kun je verwachten?

Een presentatie over het gebouw, een wandeling richting de bouwplaats en een bezoek aan een mock-up staan deze middag op het programma + een supergezellige borrel met andere Gideons!

50 meter hoog, hout en demontabel, wat wil je nog meer?

Sawa wordt het eerste houten woongebouw van ruim 50 meter hoog in Rotterdam. Bouwbedrijf Era Contour beperkt het gebruik van beton tot een minimum en bouwt dit gebouw met een houtconstructie van kolommen, liggers en (stabiliteits-)schoren van het gelamineerde hout glulam. Voor de vloeren en de stabiliteitswanden maakt het bouwbedrijf gebruik van het zogeheten Cross Laminated Timber (CLT). Het bouwbedrijf en Nice Developers beschouwen dit als een innovatie in de bouw, aangezien vrijwel alle hoge houtbouwprojecten beton op de vloeren storten. In plaats van beton past wordt op de CLT-vloeren van Sawa droge ballast toegepast en dat maakt het gebouw volledig demontabel. We gaan er 14 juni alles over horen!

Het programma

15.30 uur Ontvangst in NICE Place + SAWA presentatie

16.20 uur Wandeling richting bouwplaats

16.30 uur Bezoek aan mock-up

17.00 uur Einde rondleiding, gevolgd door een borrel in NICE Place (of in de buurt)

Kom jij ook?

Natuurlijk sluiten we de middag af met een borrel, zodat je nog even kunt napraten met je mede-Gideons. Laat via de button 'Aanmelden' weten of je erbij bent!

Bij elke bijeenkomst van Gideon vragen we een klein bedrag voor de organisatie. Vandaar dat je voor een ticket 15 euro betaald. 

Tickets

  • GideOnTour ticket

    € 15,00
    Btw: +€ 3,15 BTW+€ 0,45 servicekosten

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Gideon wit.png
bottom of page