top of page

Gideon Transition Games

De zomereditie!

18 juli 2022

Gideon Transition Games

Bij het project Gideon Transitie Game zetten we gamified leren in om meer kennis te delen en mensen te activeren op het gebied van verduurzaming in de bouwsector. Nu gaan we een eerste game lanceren rondom Earth Overshoot Day. Doe jij ook mee?

In de week van Earth Overshoot Day organiseren we de eerste Gideon Transition Game waar iedereen aan mee kan doen!


Omdat Earth Overshoot Day precies middenin de vakantie valt hebben we een game ontwikkeld die je ook makkelijk vanaf je vakantieadres mee kunt doen. Je kunt je nu aanmelden! https://forms.office.com/r/MK1m3pahHf


In deze week krijg je een sneak preview van onze challenges en kun je in de praktijk ervaren hoe het is om gebruik te maken van ons platform en om te gamen tegen anderen. We hopen natuurlijk dat we na deze eerste game het platform verder kunnen gaan vullen met de kennis die Gideons hebben en meer games kunnen gaan ontwikkelen.


Eén week lang ga je al gamend leren over Earth Overshoot Day, je eigen transitie naar meer duurzaamheid en het nut van gamified leren. Dit doen we in drie stappen:

1. Quiz: door het beantwoorden van quizvragen doe je nieuwe kennis op 2. Actie: door het uitvoeren van online en offline opdrachten leer je door te doen 3. Share: deel jouw mening en ideeën in de community, leer van elkaar en sluit je aan bij het collectief!


Programma:

  • Online kick-off sessie - Maandag 25 juli 12.00 - 12.30 uur In een spetterende inspiratiesessie leggen we je de game uit en maken we je nóg enthousiaster om aan de slag te gaan met duurzame acties. Niet verplicht, maar wel gezellig als je erbij bent! Ook gelijk een leuke manier om je mede-teamleden en Gideons te ontmoeten!

  • Start challenge - Maandag 25 juli 16.00 uur Direct na de kick-off ontvang je een mailtje met een activatielink: maak je account aan op het platform en start met spelen!

  • Einde challenge en prijsuitreiking - Vrijdag 29 juli Jullie zijn allemaal winnaars, want jullie werken allemaal aan de verduurzaming van de bouwsector! Toch kijken we aan het eind van de week kijken wel nog even wie de hoogste score heeft. Daarna blijft de game nog een weekje open staan, dus stimuleer vooral anderen om nog mee te doen!


Hoe doe je mee?

Meld jezelf individueel of in een team aan met je naam en emailadres aan via deze link.

Je wordt automatisch aangemeld voor het kick-off event en we maken een account voor je aan in het gamified leerplatform. Het account activeren we direct na de kick-off, zodat je gelijk mee kunt doen!

Over The 2B Collective en Gideon

Hoewel veel mensen zich zorgen maken over klimaatverandering, blijft echte verandering uit. Als iedereen intellectueel uitgedaagd wordt om bij te dragen aan de transitie naar een duurzamere wereld van morgen, dan kunnen we pas echte beweging realiseren.


In 2030 willen we 2 miljard mensen geïnspireerd en geactiveerd hebben met ons gamified leer-en actieplatform. Een kwart van de wereldbevolking. Dan kunnen we echt het verschil maken.


2 miljard mensen bereiken kunnen we niet alleen. We werken samen met gedreven over de hele wereld. We zijn super blij met Gideon als onze partner, die met de kennis kunnen van al zijn leden de beweging sturen naar een duurzame bouwsector! Om die transitie in gang te zetten is gamified learning een krachtige tool van de Gideon ’s! Do you want 2B part of the change?


Gideon wit.png
bottom of page