top of page

Wat als...

Het IPCC luidt opnieuw de noodklok en daarom gaat Norbert in op zijn droom voor een duurzame toekomst.

17 augustus 2021

Wat als...

De bouwvak gebruik ik om mijn gedachten weer op een rij te zetten. Zo heb ik het boek The Corporate Tribe nogmaals gelezen. Als je het nog niet kent: een aanrader, waarin met een antropologische bril naar organiseren en organisaties wordt gekeken.

Hierin wordt onder andere over de Aboriginals geschreven. Voor de Aboriginals in Australië bestaat er een plek voorbij tijd en ruimte waarin heden, verleden en toekomst volledig samenvallen: droomtijd. Of zoals zij dat noemen: Altjeringa.


Om te kunnen dromen over de toekomst kijk ik ook graag naar het verleden en heden om iets zinnigs te kunnen zeggen over de toekomst. In deze eerste blog blik ik terug op het verleden en mijn volgende bijdragen zullen gaan over het heden en de toekomst. Ik stuitte daarbij op een rapport van het RIVM uit 2005: Visualisatie van een veranderd Nederland in 2030 (pdf). Dit rapport maakt gebruik van onderstaand kwadrant met vier mondiale scenario’s die zijn ontwikkeld door het IPCC. De twee assen geven de onzekerheid voor de toekomst aan, namelijk globalisering/regionalisering en solidariteit/efficiëntie.


Lees hier het hele artikel

Gideon wit.png
bottom of page